Инструктори по BodyPump

Скоро

Скоро.

Форма за контка

Изпратете Вашето съобщение и ще се опитаме да Ви отговорим до 48 часа.

BodyPump - силова аеробика като алтернатива на фитнес залата

Когато търсите нова ефективна фитнес посока, трябва да обърнете внимание на груповите тренировки тип Bodypump. Това е силова аеробика, при която оборудването е наборна щанга, както и дисковете от нея. Такова трениране е подходящо както за мъже, така и за жени, основното е, че целта не е натрупване на мускулна маса, а релеф, стягане и сухота на мускулите. Това е чудесен начин да си починете от скучните силови натоварвания във фитнеса.

Боди пъмп

Какво представлява Боди Пъмп

Боди Пъмп

Body Pump е групова силова тренировка с щанга и всякаква тежест, която е подходяща както за мъже, така и за жени. Комплексите Body Pump съдържат упражнения за всички мускулни групи, които се изпълняват с определено темпо към музика с голям брой повторения.

Класическата едночасова тренировка съдържа основните неизменни части на програмата, само упражненията и техните вариации се променят. Всяка мускулна група отнема около пет минути, за да работи. Както всяка тренировка, Pump аеробиката започва със загряване и завършва с разтягане.

Многопоточността и нон-стоп режимът ви позволяват да тренирате качествено всички мускули, укрепвайки ги и най-важното, помагат за намаляване на подкожните мазнини. Body Pump може да се сравни с упражненията във фитнес залата в режим на издръжливост, когато се изпълняват повече от 15 повторения на комплект. Тъй като в този режим сърдечната честота се ускорява и доставката на кислород се увеличава, такова обучение е аеробно. Следователно, Body Pump се отнася до силово аеробно натоварване.

Теглото на оборудването може да се избира индивидуално. За всеки мускул (голям, малък или среден) е подходящо определено тегло, така че почивката по време на урока ви позволява да промените теглото на оборудването и да се възстановите.

За един час тренировка можете да изгорите повече от 600 килокалории.

Историята за появата на Body Pump

Фитнес компанията Les Mills и нейният екип от инструктори създадоха уникалната техника на Body Pump през 1991 г.в Нова Зеландия. Именно основателят на компанията Филип Милс предложи да се създаде нова тенденция за групови тренировки с щанга. Сега тренировките по Body Pump се провеждат по целия свят, компанията все още съставя нови програми и на всеки три месеца представя видео на актуализирани класове на всички желаещи треньори и фитнес клубове. Компанията също така избира нови и популярни песни за своите програми, които също могат да бъдат закупени заедно с програмата. Les Mills пусна над 100 програми за обучение през целия си живот.

bODYpUMP

Предимства:

  • Силовата аеробика е подходяща както за мъже, така и за жени, тъй като тренировката се провежда с щанга с тегло, подходящо за спортиста, както и познати упражнения във фитнеса в различни подобрени вариации;
  • В едночасова тренировка се натоварват всички основни мускулни групи, които получават пълно натоварване и се тонизират;
  • Тренировката помага да се отървете от наднорменото тегло, изгаря мастната тъкан поради многократното повторение и нон-стоп режима;
  • Тренировката се провежда с удобно темпо, подходящо за силови упражнения, което не причинява дискомфорт на дишането и сърдечния мускул, както при аеробни упражнения с висока интензивност.

Недостатъци:

  • Въпреки работата с щанга, тренировката не допринася за натрупване на мускулна маса, поради големия брой повторения ( класовете развиват издръжливост, а не мускулна маса);
  • Преди да започнете занятията, се препоръчва да се подложите на малко физическа подготовка, тъй като техниката на упражнения за нетренирани мускули може да бъде травматична;

Комбинацията от ефекти от тренировката: мускулен тонус, атлетична форма и намаляване на мастната тъкан правят BodyPump популярно сред любителите на силовите тренировки, които търсят нещо ново. Упражненията са лесни за разбиране на техниката, не изискват изучаване на специални движения, а също така не претоварват сърцето. Всичко гениално е просто. Основното е да спазвате техниката на изпълнение и да контролирате пулса.

Back to top button