Отслабване

Шуслерови соли за имунитет

СОЛИТЕ НА Д-Р ШУСЛЕР — ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ

В похвално желание за хармония и красота винаги е важно да запомните правилата за здравословно отслабване, защото основното е здравето. Строгите диети, изтощителните тренировки и кардиналното почистване на тялото могат да донесат не само полза, но и вреда. Как да се отървете от излишните килограми и да останете здрави, пълни със сила и положителна енергия?

Една от основните причини за наднорменото тегло е неправилният или забавен метаболизъм. Солите на д-р Шуслер могат да се справят с този проблем и да нормализират метаболизма в организма.

Солите на Д – р Шуслер са немски лекарства, широко използвани в Европа и по целия свят. Те са кръстени на учения – Вилхелм Хайнрих Шюслер, основател на регулаторния метод за запазване на здравето и лечение на различни заболявания с помощта на жизненоважни минерални соли.

Шуслеровите соли регулират обмяната на веществата във всяка клетка на нашия организъм, възстановяват най-важните им функции, укрепват защитните сили на организма и му помагат да се справи с болестта. Поради факта, че минералните соли на д-р Шуслер са аналози на минералните соли, които съставляват клетките на нашето тяло и имат естествен произход, приемът им е лишен от риск от развитие на алергични реакции и странични ефекти.

Всяка Минерална сол има свои собствени свойства и показания. И така, за здравословно отслабване са показани солите на д-р Шуслер: № 10 натриев сулфурикум, № 9 натриев фосфорикум и №8 натриев хлоратум.

Комплекс „здравословно отслабване“ (№10+№9+№8) има троен положителен ефект върху тялото

  • 1) възстановява функциите на чернодробните клетки, регулира неговите детоксикационни (неутрализиращи токсини) и секреторни (производство на жлъчка) функции (сол на д-р Шуслер №10);
  • 2) нормализира метаболизма (мазнини, въглехидрати) и дейността на храносмилателните органи (сол на д-р Шуслер №9);
  • 3) възстановява водния баланс в организма, облекчавайки отока и последиците от дехидратацията (сол №8 на д-р Шуслер).

По този начин минералните соли на комплекса „здравословно отслабване“, нормализирайки храносмилателните процеси, водния баланс, метаболизма на мазнините и въглехидратите, допринасят за физиологично правилната загуба на тегло, като помагат за дълго време да се запази не само хармонията и красотата, но и здравето.

Как да приемате комплекс „здравословно отслабване“ (№10+№9+№8)?

Първите 2 дни:

Име на солтаСутринОбядВечер
№ 10 натриев сулфурикум10 таблетки
№ 9 натриев фосфорикум10 таблетки
№ 8 натриев хлоратум10 таблетки

10 таблетки от съответната Минерална сол трябва да се разтворят в чаша гореща вода и на бавни глътки, задържайки в устата за 2-3 секунди, пийте.

След 2 дни прием и до края на курса:

Име на солтаСутринОбядВечер
№ 10 натриев сулфурикум2-3 таблетки
№ 9 натриев фосфорикум2-3 таблетки
№ 8 натриев хлоратум2-3 таблетки

Таблетките се приемат 30 минути преди или 30 минути след хранене, като се оставят да се разтварят бавно в устата.

Продължителност на курса: 4-6 седмици.

За максимален ефект курсът може да бъде удължен до 3 месеца.

Шуслерови соли за отслабване

Забележка!

Можете да проверите теглото си, като изчислите индекса на телесна маса (ИТМ), като използвате специална формула:

ИТМ = телесно тегло в килограми : (височина в метри)х2

Получаването на резултат от 18,5 до 25 показва, че теглото ви е нормално!

Как действат солите на Шуслер

Лекарят В. Г. Шюслер каза, че причината за заболяването е нарушение на минералния баланс в човешките клетки и тъкани. Той провежда изследвания върху телата на починали хора и открива 12 минерални съединения, които са същността на човешкото тяло. Впоследствие тези вещества бяха наречени соли на Schüssler от №1 до №12. В. г. Шюслер установи, че минералните соли са в състояние да регулират баланса в човешкото тяло и техният дефицит може да причини неизправности в органите и системите. Според В. Г. Шуслер, минералното вещество трябва да се разрежда по такъв начин, че молекулите му да преминават свободно през външния слой на устната кухина, фаринкса, хранопровода, да могат да влязат в кръвта през стените на кръвоносните съдове и да се разпространят в тялото. При такива условия молекулите достигат фокуса на заболяването и запълват дефицита на минералното вещество.

Всяка сол на Schüssler се предписва за определено заболяване. Болестта може да се забележи не само от физическите симптоми, но и от промяната в емоционалното състояние. Например диарията (диарията) на физическо ниво се характеризира с подуване на корема, храносмилателни разстройства – всичко това показва липса на сол на магнезиев сулфат. На емоционално ниво дефицитът на тази сол се проявява в прекомерна амбиция, перфекционизъм, липса на жизненост. Тялото може да се върне към нормалното, когато компенсира липсата на минерално вещество.

Как да определим недостига на минерални соли?

При недостиг на необходимите минерали (което се случва както при недостатъчен прием, така и при нарушена абсорбция), чувствителността на човек към заболявания се увеличава. В своите трудове в. г. Шюслер пише, че нарушаването на минералния баланс се случва поради различни патогенни фактори: начин на живот, естеството на храненето, генетичната наследственост и много други. Между другото, същите фактори включват емоционални преживявания, като: липса на любов и признателност, разрушителни вярвания („трябва да направя всичко на 100%, само тогава ще постигна признание“).

Като цяло границите на възможностите на човешкото тяло са трудни за определяне. Това е много сложна и фино настроена система, която може да се справи много добре с краткотрайно огромно напрежение, например в състезателни спортове, по време на бременност. В моменти на стрес (физически или емоционален) тялото се нуждае от повишено съдържание на минерали, за предпочитане от собственото си вътрешно снабдяване. Човешкото тяло е в състояние да съхранява минерални запаси на определени места и да ги използва при необходимост. Едно от местата за съхранение е кожата. Резервите на това място са най-малко важни за организма, така че полученият дефицит се попълва първо оттам. Е, при хората това се проявява чрез загуба на коса, чупливи нокти и други симптоми. На последно място се използват клетъчни натрупвания. По този начин запасите от минерали в съединителната тъкан, сърдечния мускул, белите дробове и мозъка са надеждно защитени. И само в крайни случаи тялото ще започне да използва своя „неприкосновен резерв“.

Първите признаци на липса на минерали често се проявяват от умора, апатия, които рядко се оценяват като минерален дефицит. А физическите симптоми се появяват много по-късно, когато минералният дисбаланс се проявява в пълната картина. Много нарушения, възникнали именно поради минерален дефицит, могат успешно да бъдат лекувани със соли на Schüssler и техните добавки. Целта на терапията: попълване на дефицита и разпределение на минералите по такъв начин, че тялото да не трябва да изразходва резерви.

В творбите на В. Г. Шюслер се казва, че човешките мисли също могат да доведат до изместване на минералния баланс. Подобна забележка е много ценна, особено като се има предвид, че в момента човек е претоварен: страхува се да остане незабелязан и да загуби уважението на другите; той много рядко мисли за почивка. Хората мислят малко за духовната сфера. Но напразно-в края на краищата тялото може да не показва симптом на недостиг на минерали за много дълго време. Недостигът ще се увеличи, в крайна сметка може да се стигне до много сериозни нарушения.

Шуслеровите соли могат да възстановят баланса в различни случаи на емоционален раздор, защото те не само компенсират дефицита, но и осигуряват психологически баланс. Например, за да се отървете от перфекционизма, трябва да консумирате сол № 10 натриев сулфат D6 (Natrium sulfuricum), 5 таблетки на прием. Сол № 9 натриев фосфат D6 (Natrium phosphoricum) поддържа положително отношение към собствените си дейности.

Приложение на биоминерали

Ако признаците на минерален дефицит вече са видими с просто око, тогава дефицитът се проявява на физическо ниво, което означава, че е крайно време да се попълнят резервите. За начало за сравнително кратко време се приема достатъчно количество специфична сол, по-късно дозата се регулира, за да се поддържа постигнатото равновесие.

Солите на Schüssler могат да се съхраняват в домашната аптечка за лечение на херпес, стомашно-чревни разстройства, настинки, нарушения на съня, емоционална нестабилност. Употребата на минерали няма страничен ефект поради лекия ефект върху тялото. В повечето случаи състоянието на пациента се подобрява след няколко дни приемане на лекарството.

При избора на доза сол се ръководят от три основни правила, всяко от които се основава на мотото – лекува този, който има право на това. Някои хора се придържат стриктно към дозата, препоръчана от д-р Schüssler, и приемат поне 6 таблетки на ден. Други смятат, че солта трябва да се приема само под медицински контрол. В този случай ефектът от лечението обикновено е по-добър, тъй като хомеопатичните лекари често предписват 2 вида сол на ден. Трети приемат повече от една сол на ден и във високи дози – понякога повече от 20-30 таблетки на ден.

Ако в анотацията към солите на Schüssler не са дадени други препоръки, тогава се придържайте към следните дози:

  • при физически проблеми разтваряйте 2-3 таблетки 3 пъти на ден;
  • при емоционални разстройства приемайте по 1 таблетка 3 пъти на ден.

При остри симптоми дозата временно се увеличава. Можете да увеличите дозата без страх (20-30 таблетки от всеки вид сол на ден). Но от факта, че приемате хапчето на всеки 5 минути, симптомите на заболяването няма да изчезнат. Ако ви е предписана повече от една сол, можете да ги приемате едновременно.

Но всичко написано по-горе има общ характер. В медицината има правило: дозата трябва да се избира индивидуално.

За да може тялото да абсорбира минералното вещество и в същото време да не изразходва енергия за този процес, минералните соли са силно разредени. Концентрацията на вещества в солите на Schüssler се изчислява много точно и минералите влизат в кръвта директно през устната лигавица, така че те могат да се използват дори за хора с нарушена чревна флора. За солите на Schüssler от №1 до №12 (основни) концентрацията на разтвора вече е изчислена, но все още няма консенсус относно добавките към солите на Schüssler (от №13 до №27). Стандартната концентрация-D6-се използва за лечение на физически заболявания. Има и D12-за лечение на емоционална нестабилност.

В представената таблица се опитайте да определите първите три минерала, от които се нуждаете. Ако точно изградите последователността на симптомите, от които искате да се отървете, можете да комбинирате няколко соли на Schüssler. Според основателя на тази терапия първо не трябва да се приемат повече от три соли.

Къде да намерим солите на Schüssler?

Солите на Schüssler се предлагат от различни компании на различни цени. Но, спестявайки от цената, можете да загубите в качеството. Къде е по-добре да купите, можете да разберете в онлайн аптеките. В зависимост от производителя, солите се различават по минерален състав или биохимични показатели. Някои производители произвеждат соли под формата на гранули – за това веществото се смила, както препоръчва д-р Шуслер, и се покрива с лактоза.

Полезни връзки:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button