Кросфит Треньори:

Скоро

Скоро

Преди 20 години спортистите не знаеха нищо за CrossFit-каква е тази система и къде се използва. През 2000 г. Грег Гласман и Лорън Джени имат идеята да създадат фитнес корпорация CrossFit Inc. в основата на който е заложен принципно нов спорт. И така, какво е crossfit днес?

Кроссфит – това е система, функционални бойни тренировки, в основата на която са включени елементи от такива дисциплини, като вдигане на тежести, гимнастика, аеробика, упражнения стронгмен и други спортове.

Crossfit е състезателен спорт, в който се провеждат турнири по целия свят, включително в Русия. Освен това CrossFit е търговска марка, регистрирана в САЩ от Грег Гласман през 2000 г.

Малко дори напреднали спортисти знаят как се превежда CrossFit (crossfit):

  • Cross — пресичане / принуждаване или кръстосване.
  • Fit-фитнес.

Тоест „принудителен фитнес“ – с други думи, високоинтензивен или според друга версия“ кръстосан фитнес „.

Видове кросфит тренировки

Днес има различни видове кросфит като физическа подготовка в зависимост от предназначението му: той се използва в бойни и охранителни звена, правоприлагащи органи, пожарни служби, курсове за самозащита, като тренировъчен комплект за спортни отбори. Има и специализирани опции с нежни програми за възрастни хора, бременни жени и деца.

Защо crossfit

Защо crossfit

CrossFit е насочен предимно към увеличаване на силата и издръжливостта на тялото. CrossFit Inc., характеризирайки този спорт, го определя като постоянно променливи функционални движения, извършвани с висока интензивност в различни времеви интервали. Това е набор от упражнения, които продължават общо от 15 до 60 минути, които най-често включват няколко различни физически упражнения за използване на различни мускулни групи наведнъж. Това означава CrossFit във фитнеса – това е многопосочно самоусъвършенстване на тялото и силата на волята.

Защо crossfit

И така, за какво е crossfit? Разбира се, като всяка фитнес посока, тя преследва задачата за ефективно изграждане на човешкото тяло, но за разлика от всички останали, тя си поставя за цел да създаде идеални спортисти-най – физически подготвените хора на планетата. Ето защо кросфит-методика се използва в бойните спортове, при тренировки на специални силови звена, пожарникари и други професионални направления, където физическата годност се поставя на преден план.

CrossFit е идеален за тези, които искат да отслабнат и да тонизират мускулите, които искат да развият максимална функционалност, аеробна и силова издръжливост. Ако целта ви е само мускулна маса, по-добре е да изберете класически тренировки във фитнеса. В CrossFit това не е цел, с редовни тренировки и добро хранене, разбира се, постепенно ще натрупате маса, но този напредък ще бъде забележимо по-малък, отколкото при културизма.

Запитване:

Изпратете Вашето съобщение и ще се опитаме да Ви отговорим до 48 часа.
Back to top button