Витамини и минерали

Какви детски витамини дават най-голяма полза за вашето дете?

детски витамини

Напоследък има множество реклами свързани с различни хранителни добавки и витамини. Много от родителите се чудят дали трябва да дават на малчуганите определени мултивитамини, за да бъдат здрави и да повишат имунитета им. Децата се разболяват по-често от различни вирусни инфекции, защото контактуват интензивно помежду си. Техният организъм още не е изградил силна защита. Мъниците трябва да се хранят балансирано и със здравословни продукти. В менюто им е задължително присъствието на пресни плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, пиле, риба, месо и яйца. За да се осигурят нужните вещества, е важно храната да бъде разнообразна и прясна. 

Кои витамини са полезни в детската възраст?

За много родители е трудно да преценят какъв вид добавки да изберат за децата особено когато те са още бебета. В тази крехка възраст обикновено препаратите са под формата на капки. Повечето детски витамини за мъници на 1 и 2 години са течни. Сиропната форма включва важните за детския организъм – А, С, D, B, желязо, цинк и други. Над 3-годишна възраст може да преминете към желирани таблетки. В онлайн магазин Лили Дрогерие ще откриете подходящи продукти:

  • мултивитамини под формата на дъвчащи таблетки – лесни са за сдъвкване с няколко различни вкуса. Поддържат зрението, функцията на имунната система, развитието на костната структура и зъбите. Витамин D е много важен, тъй като неговата липса има негативен ефект върху здравето;
  • витамини с ехинацея – обогатени са с био екстракт от ехинацея. Те подпомагат физиологичния растеж и имунната система на малчуганите. С чудесен плодов вкус, за да се харесат на децата;
  • желирани детски витамини и минерали – стимулират растежа и развитието на най-малките. 

Винаги се интересувайте от състава и ползите, които дават за организма на децата съответните продукти. Спазвайте дозировката, както е описал производителят или е предписал лекар.

Кога децата се нуждаят от хранителни добавки?

Понякога осигуряването на здравословна и разнообразна храна не е толкова лесно. Това е и причината педиатрите да препоръчват на родителите подходящи хранителни добавки. Тези продукти са добър избор в ранната детска възраст, ако малчуганът има лош апетит или не се храни достатъчно разнообразно. 

Децата, които ядат полуфабрикати и бързи въглехидрати, също е добре да имат в менюто си подходящи минерали и мултивитамини. Когато децата посещават детска градина са изложени на повече риск от зарази, затова точните стимулатори на имунитета са препоръчителни.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button