Изберете групова тренировка

Табата

Табата Тренировки

Канго Джъмпс

отслабване с канго джъмпс мнения

Изпратете запитване

Изпратете Вашето съобщение и ще се опитаме да Ви отговорим до 48 часа.

ПРЕДИМСТВА НА ГРУПОВИТЕ КЛАСОВЕ

Много хора, решавайки да започнат да спортуват, избират между групови тренировки или самостоятелни занимания.

Има няколко причини, които доказват, че груповите упражнения във фитнеса са най-добрият вариант за провеждане на тренировки и извършване на физическа активност.

Мотивация

Наличието на съмишленици и треньор, който подкрепя всички по време на упражненията, ще осигури добра мотивация по време на тренировката.Мотивация

Усещане за време

По правило при изпълнение на упражнения в екип не се забелязва хода на времето, поради което изглежда, че тренировката протича по-бързо, сякаш се провежда самостоятелно.

Усещане за време

Ефективност

Груповите тренировки осигуряват по-ефективен резултат, което се обяснява с правилно съставена програма, която няма да позволи на участниците да почиват и да се отпускат по време на упражненията.

Ефективност

Ясна структура

Струва си да се отбележи, че класовете с група имат по-ясна структура, в която има ясно разделение на времето за загряване и изпълнение на различни упражнения.

Ясна структура

Правилната техника

В груповите тренировки винаги има инструктор, който показва правилната техника на упражнението и се уверява, че участниците изпълняват задачата правилно.

Техника

Липса на стрес

Всяко обучение повишава настроението, но, както показват изследванията на учените, именно класовете в група помагат значително да се повиши емоционалното състояние на участниците и да се облекчи стреса.

Липса на стрес

Разнообразие

По правило всякакви колективни класове се водят от треньор, който подбира различни упражнения, като по този начин внася разнообразие в тренировките.

Разнообразие

По-ефективно изгаряне на калории

Струва си да се отбележи, че груповите занимания ви позволява да загубите повече от 400 калории за една тренировка.

По-ефективно изгаряне на калории

Организация

Благодарение на контрола на треньора, груповите сесии помагат да станете по-организирани.

Организация

Нови запознанства

Класовете ви позволяват да намерите нови приятели и да се запознаете с голям брой съмишленици.

Нови запознанства

Здравословна конкуренция

Големият колектив осигурява на участниците здравословна конкуренция, която е добра мотивация.

Здравословна конкуренция

Забавление

Като правило класовете в екипа осигуряват заряд на енергия и положителни емоции, благодарение на което тренировката е забавна.

Забавление

Днес има много групови направления и всеки може да избере да тренира по свой вкус. Преди да решите коя посока на фитнес да изберете за конкретни цели или все пак да отидете на фитнес, трябва да проучите спецификата на всяка посока. 

Най-добрите тренировки за отслабване са аеробните. Но това не означава, че силовите направления няма да го направят, напротив. Силовите упражнения също допринасят за загуба на тегло, тъй като се извършват в аеробен режим.

За да укрепите тялото, придавайки на мускулите красива женствена форма, като вземете предвид физиологията на женското тяло, трябва да обърнете внимание на такива области като:

 • Аеробика;
 • Пилатес;
 • Йога;
 • Фитбол;
 • Спининг;
 • Body sculpt.

Плюсове и минуси на груповите фитнес класове

Плюсове

 1. Те ви позволяват да провеждате тренировки интересно и полезно.
 2. Тъй като това са групови класове, винаги има стимул да се изпълнява това или онова упражнение наравно с напредналите.
 3. Всяка посока е ефективна по свой начин, едната ви позволява да отслабнете, другата – да укрепите мускулите и връзките, третата – да направите тялото гъвкаво. За всеки има натоварване на вкус.

Минуси

 • Недостатъците на груповите направления са постоянно темпо и натоварване в режим нон-стоп, което означава, че упражнението не може да бъде завършено, когато пожелаете. Такива класове изискват дисциплина, постоянство и силна сърдечно-съдова система;
 • Не всички видове занимания са насочени към една цел, т.е. не при всяка игра може да отслабнете или да натрупа мускулна маса, така че трябва да се разбере спецификата на избраната посока, преди да започнете тренировка.

Workout Music Mix 2022

Back to top button