Треньори и инструктори по Канго Джъмпс

Класове по Канго Джъмпс

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Какво представляват тренировките на Kangoo Jumps?

На всички рано или късно идва желанието да разнообразят своята фитнес рутина. И спортните клубове винаги имат нещо да изненадат, като кросфит, сайклинг, HIIT, зумба и табата, тъй като новата посока получи широка популярност – Kangoo Jumps. Това е проста, безопасна и ефективна тренировъчна система, базирана на скокове, които се извършват със специализирани обувки. Но всичко по реда си.

Kangoo jumps от английски се превежда като „кенгуру Скокове“ и системата за обучение напълно оправдава името си. Тези, които са опитали уроците, го сравняват с бягане на батут.

Най-важното е обувката, която е проектирана и е лицензирана в средата на 90-те години. Първоначално обувките са използвани за рехабилитация на пострадали от спортисти, но през 1996 г. се появи идея да се използват в тренировъчния процес. Първата тренировъчна програма се нарича „кенгуробика“, тъй като скачането, съчетано с класически натоварвания, предизвиква точно такава асоциация.

Няколко години по-късно програмата за скачане беше забелязана от Американската асоциация по аеробика и фитнес, която я допълни и усъвършенства. След това класовете Kangoo Jumps придобиха широка популярност по целия свят.

Какво е част от процеса на тренировка?

Видове Канго Джъмпс

Класовете се провеждат в група с ритмична музика. На всяка тренировка има инструктор, който показва движенията и следи техниката на тяхното изпълнение.

Подобно на всеки спорт, всичко започва с загряване, а след това се извършва основната част, състояща се предимно от елементи на аеробика, оформяне и кардио упражнения като скокове и бягане на място, размах на ръцете и краката, клекове. Включително и силови натоварвания, тъй като всяка обувка тежи 1,5-2 кг, което служи като добро тегло, понякога се използват гири за ръце. Всичко завършва със стъпало. Класът отнема, като правило, от 40 минути до един час.

Във фитнес клубовете се дават обувки за упражнения, но мнозина предпочитат да купят Kengo jump за лична употреба. Трябва да се има предвид, че те се нуждаят от постоянна проверка и превенция.

 • Kangoo Power-интервална тренировка, която повишава издръжливостта и силата. Тренировката ви позволява да отслабнете и да укрепите мускулите дори на нетренирани спортисти;
 • Kangoo Dance-осигурява аеробно натоварване чрез разучаване на движенията, които се свързват в танцов пакет.
 • Kangoo Boot Camp – кръгови класове, в които всички упражнения един след друг се извършват без пауза, осигурявайки високи енергийни разходи за последващо отслабване и укрепване на мускулите;
 • Kangoo Boot Camp – кръгови класове, в които всички упражнения един след друг се извършват без пауза, осигурявайки високи енергийни разходи за последващо отслабване и укрепване на мускулите.
 • KANGOO DISCOVERY-детски фитнес от шест години. Тренировките под формата на игра ви позволяват да развиете координация, издръжливост, да подобрите позата и настроението.
 • Kangoo Kick & Punch-високо интензивна интервална тренировка с елементи на бойни изкуства.

Каква е особеността на обувките Kangoo Jumps

обувките Kangoo Jumps

Въпреки че обувките на канго Джъмп изглеждат доста футуристични, механизмът всъщност е доста прост. Те приличат на ролки, но вместо колела към подметката е прикрепен специален пружинен механизъм под формата на елипса.

Обувките, които се използват за практикуване сега, се появиха благодарение на няколко изобретатели. Първият разработил идеята и подал патент г.Лихтман, канадски учен от руски произход, през 1985 година. Документът показва системата за отскок, която в резултат на това използва при създаването на марката и продуктите на Exerlopers през 1990 г.

Има и информация за това, че паралелно с тази идея работи японският изобретател Йоширо Накамацу, за сметка на който има повече от 3 хиляди патента. Един от тях принадлежеше на обувки на пружини, наречен Pyon Pyon, документ за него той получи през 1989 година.

През 1993 г.на едно от спортните изложби необичайни обувки видя Денис Невил, който реши да усъвършенства модела. С помощта на френското студио за промишлен дизайн, което преди това работи за марката Salomon, той финализира някои механизми и подаде патент през 1994 г., като го получи 2 години по-късно.

Как да изберем обувки за Kangoo jumps

При избора, не експериментирайте с непроверени марки и фалшификати, защото падането от височината на такива обувки ще бъде неприятно. Затова е по-добре да изберете патентовани оригинални Kangoo jumps. В случай на повреда на отделните части, компонентите могат да бъдат поръчани от официалния производител и заменени с нови, удължаващи живота на обувките.

 • Важно е да изберете правилния размер, който е посочен в линията на обувките.
 • Обърнете внимание на теглото, което обувките издържат и за кого са предназначени, тъй като има линия за любители, професионалисти и деца (KJ Power Shoe).

Ползите от тренировките на Канго Джъмпс

Съгласете се, Системата за обучение изглежда доста необичайна и дори забавна. Наистина ли има полза от нея и каква?

 1. Всеки може да се наслади на фитнес Kangoo Jumps. Комплексът от упражнения е подходящ както за деца от 6 години, така и за хора в пенсионна възраст. Нивото на фитнес няма значение.
 2. Системата помага да се изгорят два пъти повече калории. За един час класове можете да изгорите до 1000 килокалории.
 3. В допълнение към намаляването на телесните мазнини, бонусът ще бъде едновременната работа на цялото тяло. Най-много тренировката помага за укрепване на мускулите на корема, бедрата и краката.
 4. Класовете помагат за подобряване на позата, укрепване на мускулите стабилизатори, подобряване на кръвоснабдяването на междупрешленните дискове.
 5. Пружинният механизъм на обувката действа като амортисьор, което прави тренировките безопасни за ставите и сухожилията. Освен това швейцарското проучване Kangoo Jumps установи, че носенето на обувки намалява експозицията на пищяла с 50% и експозицията на лумбалния гръбнак с около 20%.
 6. Класовете осигуряват подобрена координация, издръжливост и вестибуларен апарат.
 7. Редовните тренировки спомагат за укрепването на сърдечно-съдовата система.
 8. Това е приятна и необичайна форма на физическа активност, която помага да се разнообрази фитнес рутината и да си намериш съмишленици.
 9. Високоефективно аеробно обучение с минимално натоварване на гръбначния стълб и ставите, което се намалява от специални обувки.
 10. Класовете повишават не само мускулния тонус, но и настроението, защото те са интересни и необичайни.
 11. Натоварванията са подходящи за рехабилитация след наранявания или операции.
 12. Можете да тренирате сам в домашни условия.

Back to top button