Тренивроки

10 начина да се движите повече в ежедневието

През последните 11 години разбрах, че подходът „Ще тренирам по-късно“ не работи за мен. Трябва да отделям време от деня си за упражнения, за да мога да остана здрав и да поддържам здравето и силата си.

Ето 10 начина да се движите повече през ежедневието, без да се налага да отделяте повече време от натоварения си график!

1. Вземете стълбите

Знам. Това е толкова скучно и сте го чували милион пъти. И все пак това е един от най-добрите съвети с причина.

Качването по стълбите вместо асансьора ускорява сърдечната честота, помага за баланса и подобрява силата на долните крайници. Ако се чувствате дръзки и имате няколко минути, можете дори да направите няколко повдигания на пети от ръба на стъпалото за сила на прасеца или да вземете две стълби наведнъж.

Пропуснете асансьора, тялото и сърцето ви ще ви благодарят.

2. Включете ходещи срещи

Ако работите от вкъщи или сте преминали към виртуални конферентни разговори, планирайте разходка по време на един разговор на ден.

Ако не е нужно да се взирате в екрана и да разглеждате електронни таблици, включете слушалките си, пъхнете телефона в джоба си и решавайте проблемите на света на разходка. Това е чудесен начин да смесите ежедневието си.

И ако работите в офис, вземете срещите си на четири очи. Ходенето заедно подобрява сближаването на екипа и дори може да ви хрумнат по-добри идеи. Изследванията показват, че ходенето повишава креативността и подобрява умствената острота.

3. Баланс

Когато пазарувате, опитайте се да ходите надолу по пътеките на супермаркета, докато държите количката. Количката предлага добра точка за баланс и можете да направите около 10–20 удара с едно минаване, в зависимост от това колко дълги са пътеките на вашия супермаркет. Давайте, изненадващо е забавно!

4. Седнете на топка за упражнения

Разменете офис стола си с топка за стабилност. Това може да помогне при болки в гърба и да помогне за подобряване на стойката, а докато седите върху топката, можете да правите леки разтягания за мобилност на врата, таза и гръбначния стълб.

Опитайте движение с обръч и прибиране и разгъване на таза, за да помогнете за запалването на основните ви стабилизатори. Ако искате да добавите малко коремна работа, можете също да опитате седнали маршове или други упражнения върху топката – всичко това докато седите на бюрото си!

5. Паркирайте далеч

Въпреки че трябва да сме в безопасност и да сме нащрек за заобикалящата ни среда, ако се намирате в безопасна и добре осветена зона, помислете за паркиране по-далеч от входа на мястото, където отивате. Добавянето на няколко минути време за ходене тук и там се натрупва с времето и може да увеличи дневния ви брой крачки!

6. Правете повече секс

Да, няма за какво. Някои по-стари изследвания посочват, че сексът изгаря калории със скорост от около 3,1 калории на минута за жените и около 4,2 калории за мъжете.

Така че, въпреки че не е същото като енергичен джогинг, можете (със сигурност) да се изпотите по време на секс. Забавлявайте се, опитайте нови пози и техники и се свържете с партньора си, докато се движите повече.

7. Отглеждайте домашен любимец

Нашият местен приют и други агенции за осиновяване винаги търсят доброволци, които да помогнат. Заведете семейството в приюта и доброволно изведете няколко кучета на разходка.

Можете да увеличите времето си навън, да помогнете на куче и общността си, да научите децата си да се грижат за другите и да прекарате качествено семейно време, като сте активни и движете тялото си. Това е печелившо за всички участници.

8. Организирайте си танцово парти

Разчистете мебелите от стаята и пуснете няколко мелодии. Можете да правите това, докато готвите вечеря, сгъвате пране или почиствате с прахосмукачка.

Танците са страхотен начин да горите калории и да работите върху баланса и координацията си. Освен това можете да го превърнете в игра или състезание с децата си. Те трябва да научат за рока от 80-те, нали? Сложете малко ACDC (или каквото и да ви кара да потропвате с крака) и се разклатете.

9. Замяна на настолни игри с активни

По време на следващата вечер за семейни игри разменете карти или настолни игри с активни игри.

Ето списък за раздвижване на паметта ви: криеница, ритане на кутията, Twister, танц на замръзване, надбягвания с чували, музикални столове, скокове, скачане на въже, състезания с хулахуп, лимбо… игрите, които някога сте играли като дете, са също толкова забавни за игра сега.

10. Правете упражнения или се разтягайте по време на телевизионно време

Знам, че това надхвърля всички принципи на „преяждане и отмора“, но ме изслушайте. Ходете на бягаща пътека, използвайте стационарен велосипед, разтягайте се на пода, използвайте тежести за укрепване на горната част и цялото тяло или правете пилатес по време на следващия си тренинг в Netflix.

Ако гледате 30-минутно шоу и се движите през цялото време, това са 30 минути упражнения, които не сте имали преди! Можете дори да го ограничите до момента, в който се показват рекламите, ако смятате, че това е добро място за начало.

Дръжте тренировъчните си неща близо до мястото си за „гледане на преяждане“ и направете някои упражнения за телесно тегло или дори търкаляне с пяна по време на шоуто. Само няколко повторения на сгъвания за бицепс, преси за трицепс или повдигане на ръце с леки тежести ще направят огромна разлика в силата на ръцете, стойката и благосъстоянието ви.

Полезни връзки:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button