Тренивроки

Как да разнообразите и да направите тренировките интересни

Монотонността уморява. Хъсът за спорт бързо ще изчезне, ако фитнесът е същият вчера, днес и утре. Ще ви кажем как да разнообразите спортния си живот!

Направете промени в тренировката лесно, просто трябва да знаете какво точно трябва да промените във вашата програма. През изминалата година отзивите от САЩ показват, че има значителна промяна в спортните тенденции и всичко това се дължи на значителни промени в женските нагласи и подходи за постигане на спортен резултат.

Все по-малко жени проявяват желание да прекарват часове монотонно на тротоара или да прекарват часове в луд ритъм във фитнес залата. Все по-често възниква въпросът: как да разклатите фитнес режима си и да се отдалечите от рутината?

Правим промени в тренировката

Как да разнообразите тренировките в залата? Много просто! Добавете към обичайната си програма упражненията, описани по-долу. Те не само ще внесат разнообразие във вашите спортове, но и ще добавят ефективност. Не ми ли вярвате? Опитайте!

Високо интензивни интервални тренировки

Това е идеалният метод за тренировка за жени с натоварен работен график и тези, които искат да подобрят ефекта от тренировките. Включва краткосрочно натоварване с висока интензивност, което се редува с по-малко интензивни упражнения.

Опитайте клекове с гири за 20 секунди, а следващите 10 секунди са без натоварване. Направете 8 повторения и почувствайте как краката ви горят! Това е едно от най-добрите упражнения за красиви крака и чудесен начин да направите промени в тренировката си.

Плиометрика

Това е друг начин да направите промени в тренировката си, да разпръснете пулса си и да разклатите фитнес режима. Плиометричните упражнения са интензивен разширен вид физическо натоварване, при което мускулите първо се разтягат и след това се свиват. Най-важното тук е скоростта и мощността. Plyometrics включва скокове, стъпки и конуси.

От най-простите: краката се огъват в коленете и стоят на ширината на раменете, ръцете се простират пред тях. Направете скок на пейката и изправете краката си. Повторете 6 пъти.

Total Body Resistance Exercise

TRX (от английския Total body Resistance Exercise) е сравнително ново упражнение. В средата на 90-те години той е измислен от бившия командир на морската пехота Ранди Хетрик. За да поддържа формата си в очакване на следващата бойна задача, Ранди реши да направи за себе си леко и компактно устройство.

С течение на времето потребителите излязоха със стотици интересни движения и комбинации с TRX контури.

Тренировки с пудовки

Повечето упражнения с пудовка са достатъчно технически трудни за начинаещи и момичета. И мнозина заобикалят този снаряд поради тази причина. Но не се заблуждавайте-kettlebells могат да бъдат огромен съюзник в постигането на целта ви.

Нов поглед към тренировките за сила

Силовите упражнения са нов подход, който ще ви позволи да стегнете тялото.  Жените които правят силови тренировки помагат да станат по-силни, тялото придобива еластичност, а излишните мазнини и калории се изгарят многократно по-бързо, отколкото, например, от същото кардио.

полезни връзки:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button