Гърди

Как се прави машинната преса за гърди


КРЪГЛОВИЯТ КАМЪК В ПОДДЪРЖАНЕТО на всяка успешна тренировка за гърди е тежката преса. Има доста обширен списък от упражнения за натиск, които да добавите към рутината си.

Една от тези опции е машинната преса за гърди, универсална и подценявана част от оборудването, която може да бъде чудесно решение за контролния списък за деня на много повдигачи. Уредът позволява на атлетите да натоварват тежко и да натискат с увереност, без да е необходим наблюдател в случай на повреда. Можете също така да завършите тренировка със завършваща серия с много повторения, която абсолютно ще запали гърдите ви.

Но прави ли машинната преса за гърди страхотно упражнение за всички? Не точно, казва фитнес директорът на Men’s Health Ebenezer Samuel, C.S.C.S. За начинаещи в зала за тежести, чиито ранни цели трябва да включват овладяване на техника толкова или повече, отколкото преместване на тежки товари, най-оптималната преса е да се съсредоточат рано и често върху основите на лежанката с щанга и дъмбели.

„Ако сте начинаещ, искам да правите преси с дъмбели и щанги и да научите това, защото трябва да пренесем това в машинната преса“, казва Самуел. „Трябва да пренесем тази добра форма в машинната преса, за да се възползваме наистина от нея.“

Кой трябва да използва машинната преса за гърди

  • Културисти;
  • Спортисти.

Машинната преса за гърди е най-подходяща за опитни атлети, които вече имат усвоени движения с щанги и дъмбели или поне имат добри работни познания. Културистите и атлетите очевидно могат да се възползват от машинната преса, като могат да натрупват по-голяма тежест, за да натрупат повече размер и сила.

Функционалните спортисти могат да се обърнат към машинната преса като предизвикателна алтернатива на дъмбелите и щангите. Машинната преса ви позволява по-безопасно да бутате до умора и отказ всеки комплект, ако е необходимо.

Но отново, начинаещите ще бъдат по-добре обслужени, като се привикнат към щанги и дъмбели. Подобрете формата си във всички основни неща – като лежанка, преса с дъмбели, дори лицеви опори – за да разберете по-добре как трябва да се чувства механиката на тялото ви. Ранното заковаване на тази механика ще ви помогне да пренесете формата си в машинната преса.

Кои мускули натоварва машинна гръдна преса

Когато изпълнявате машинни преси за гърди, вие се насочвате към същите мускули, които бихте ударили с дъмбели или щанги. Те включват:

  • Гръден кош;
  • Трицепс;
  • Рамене;

Предимства на машинната преса за гърди

Едно от уникалните предимства, които машинните преси предоставят, които обикновено не получавате с други приспособления, е разликата, когато става въпрос за кривата на силата. За разлика от дъмбелите или щангите, с машинната преса за гърди получавате повече съпротивление в горната част на движението. Това е чудесен начин да получите допълнителна неотложна работа.

Друго предимство е, че машинните преси осигуряват по-голямо дъгообразно движение, за разлика от правите движения от А до Б, които ви дават свободните тежести. Тази дъга протича с гръдните влакна на тялото, осигурявайки по-голямо развитие на мускулите.

Често срещани грешки при настройката на машината за гърди

Въпреки това, което може би си мислите, извършването на машинната преса за гърди не е толкова лесно, колкото просто да седнете и да преместите тежестта. Има малко повече от това и това започва с вашето позициониране. Две често срещани грешки включват:

  • Поставяне на седалката твърде ниско;
  • Преместване на дупето;

Как да включите машинната преса за гърди във вашите тренировки

Машинните преси не са предназначени да бъдат основно упражнение за деня на гърдите. Придържайте се към дъмбели и щанги за това. Въпреки това, машините са чудесен вариант към края на вашата сесия, когато все още искате да преместите повече тежест и да работите докрай до умора. Три серии от 12 до 15 повторения – може би дори натискане до отказ от време на време – трябва да бъде крайната формула.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button