Uncategorized

Различните видове шишета за новородени: какво трябва да знаете?

Станахте родители и изведнъж всичко около вас се промени. Имате нужда да се запознаете с различните видове бебешки артикули – от колички до дрехи и шишета за новородени? В тази статия ще ви представим различните видове шишета и заедно със специалистите от онлайн магазин Рая Тойс ще ви помогнем да направите информиран избор.

Защо изборът на правилното бебешко шише е важен?

Когато става въпрос за грижата за вашето новородено бебе, изборът на правилното шише за хранене е от важно значение. То може да гарантира комфортно и безопасно хранене, като намалява риска от колики, рефлукс и други проблеми. 

От какви материали може да са изработени?

Моделите, които се предлагат на пазара, се различават по материал, форма на биберона, размер и допълнителни функции. Всеки от тези фактори може да повлияе на комфорта на новороденото и на неговото хранене. Според материала те се делят на:

  1. Стъкло 

Стъклените шишета са популярен избор сред родителите, които ценят безопасността и хигиената. Те не абсорбират миризми и не се оцветяват с времето, което ги прави по-лесни за почистване и поддържане. Освен това, те са безопасни, тъй като не съдържат вредни химикали като Бисфенол-А (BPA) и фталати. Те са издръжливи и могат да се използват за дълъг период от време. По-тежки са и трябва да бъдете внимателни да не се счупят. 

  1. Пластмаса

Пластмасовите шишета са изключително популярни сред родителите, защото са леки и устойчиви на удари, което ги прави идеални за ползване както у дома, така и на път. Обикновено са по-евтини в сравнение със стъклените. Ако сте се спрели на тях, се уверете, че не съдържат BPA. 

Съществуват още антиколик и антирефлуксни видове, които са специално проектирани, за да намалят коликите и рефлукса при бебетата. Те са с иновативни, с различен дизайн, помагат на бебето да се храни по-спокойно и комфортно. Притежават вградена вентилационна система, която изравнява налягането и намалява поглъщането на въздух, а това понижава риска от газове и колики. 

Как да изберем правилното бебешко шише?

Изборът може да бъде труден особено ако сте нови родители. Съветите, които бихме ви дали, са:

  • проучете различните видове – дайте си време, за да се запознаете с различните видове и да определите кои биха били най-подходящи за вас и вашето бебе;
  • обърнете внимание на материала – важно е да изберете шише от безопасен материал, който не съдържа вредни вещества като BPA;
  • пробвайте няколко различни марки – всички бебета са различни и нямат еднакви предпочитания, затова тествайте. 

Когато правите покупка, изберете и биберона, който ще ползва малкото дете – силиконови биберони или каучукови. Някои модели имат широки отвори, други са с по-тесни – преценете кое ще ви е по-удобно за употреба и почистване след това. Сравнете цените в различни онлайн магазини, за да вземете най-правилното решение. 

Поддръжка и хигиена на бебешките шишета

След като изберете подходящите шишета за вашето бебе, е важно да ги поддържате чисти и безопасни. Винаги ги измивайте веднага след употреба. Проверявайте редовно за пукнатини и скъсани биберони. И не пропускайте да ги стерилизирате преди употреба. 

Когато става въпрос за бебешките шишета, няма „едно правило за всички“. Всичко зависи от нуждите на вашето бебе и вашите предпочитания като родители. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button