Здраве и тонус

Как да повишим тестостерона след 40+: по естествени начини

Всеки знае, че човек след около 30 години преминава във фаза на стареене. Разбира се, този процес на тази възраст не винаги се усеща, зависи от различни фактори, много от тях не чувстват влошаване на качеството на живот и функциите на тялото. Но има и такива, които са изпитали много добре възрастта. Кои са те? Това са мъжете, чийто тестостерон не достига или достига средно ниво. Между другото, тези момчета трябва много сериозно да се подходи към въпроса за запазване и поддържане на нивото на секреция на този хормон, тъй като до четиридесет години, а за по-високо възраст, на тестостерон се от тях ще бъде нищожна, а е изпълнен с тежки последствия!

Как се променя производството на тестостерон с възрастта

Определено ниво на секреция на хормони ни е дадено от природата, но може да допринесе или, напротив, да влоши производството. Начинът на живот влияе отрицателно върху синтеза на мъжкия полов хормон. Това е храна, качество на съня, стрес, както и лоши навици. Екологията също оказва влияние. Заседналият начин на живот също засяга мъжката репродуктивна система. Това означава, че за да подобрите или удължите производството на хормона в нормални количества, трябва да следвате строги правила, които могат да се нарекат „здравословен начин на живот“.

Проблемът започва в младостта, защото човек не си дава сметка, че животът и тялото му имат един и може да бъде унищожен и това е много лесно да се направи. Отначало, да речем, до тридесет и със сигурност до двадесет и пет години, човек не чувства отрицателно въздействие върху здравето и благосъстоянието. Но въз основа на генетичните особености, наследствеността и начина на живот, здравето се влошава до около тридесет и пет години. Това се усеща от всеки мъж. Освен ако тези, които редовно спортуват и водят най-здравословен начин на живот, не могат да забележат силни промени. Следователно ще бъде погрешно да пишете на човек на четиридесет години, че трябва да се грижи за синтеза на тестостерон още на двадесет години!

Основни правила за повишаване на нивата на тестостерон

А сега ще разберем какво да правим , когато вече сме задминали четвъртата десятка:

  1. Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите възможност да спите осем часа. Осемчасовият сън е задължително изискване за възстановяване или удължаване на нормалния синтез на хормона.
  2. Лошите навици трябва да бъдат напълно изключени.
  3. Почивка само активна. Да се разложиш на дивана могат да си позволят само онези мъже, които са били на разходка с бързи темпове или с велосипед, на тренировка и са си направили всички домашни задължения.
  4. Диета. Това е друг важен фактор. Зеленчуците и протеиновите храни са всичко. Въглехидратите и, още повече, кисели краставички или брашно и мазнини е по-добре да се сведе до минимум.
  5. Ако обемът на талията е 93 сантиметра или повече – това показва нарушение на синтеза на тестостерон. Не винаги, но често.
  6. И, разбира се, физическа активност. Тя не трябва да бъде изтощителна. Претоварването също не е полезно, но активната почивка и умереното обучение трябва да бъдат в живота ви задължително: плуване, колоездене, Спортни игри. Джогинг и фитнес също са чудесни.

По принцип тези банални правила трябва да се спазват през целия живот и колкото по-рано човек разбере това и започне да ги спазва, толкова по-дълго ще бъде „напълно въоръжен“. Процесът на възстановяване на нивата на тестостерона не е лесна задача, която отнема много време, особено на възраст над четиридесет, но е напълно възможно да се подобри ситуацията дори на тази възраст!

Полезни връзки:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button