Здраве и тонус

Направи си сам почистваща маска за лице от хума

Как да почистим кожата на лицето си, за да изглеждаме по-жизнени и здрави?

Човешката кожа може да се разглежда като орган, който функционира, храни се, страда и се чувства добре. Трябва да полагаме известни грижи за него и да внимаваме как живеем, тъй като това пряко се отразява на начина, по който изглежда кожата ни.

Проблемът с кожата най-вече ангажира женския пол, тъй като за дамите, независимо от възрастта, е от изключителна важност как изглежда лицето им. В основата на това как ни възприемат околните, се крие начинът как ние се чувстваме.

Колкото по-свежа, хидратирана и чиста е кожата ни, то толкова по-жизнени и красиви се чувстваме и изглеждаме.

През зимата кожата ни е подложена на много стресови фактори – студ, рязка смяна на температурите, тежки храни, токсини, замърсен въздух.

Затова с настъпването на пролетта веднъж на две седмици е препоръчително да полагаме грижи за кожата на лицето си, тъй като то е подложено на сериозни атаки. Тази грижа трябва да започне още от началото на февруари, тъй като в нея влиза почистване, избелване и подхранване на лицето.

Тази маска е много полезна в периода на смяна на сезоните. Тя освен, че е подходяща за всякакъв тип кожа е и приложима за всички възрасти.

Освен, че тонизира и регенерира кожата, заглажда бръчките, тя прониква дълбоко в порите и ги почиства, затова я препоръчваме на хора, които страдат от акне и мазна кожа.

Ето я и самата рецепта за почистване на лицето, която всеки сам може да си направи вкъщи:

  • 2 супени лъжици хума;
  • 1 супена лъжица кислородна вода;
  • 1 супена лъжици нежно почистващо тоалетно мляко.

Всички съставки се смесват и разбъркват до постигането на хомогенна смес.

Намазват се на лицето и се стои 30 минути, след което лицето се изплаква обилно с вода и се намазва с леко успокояващо масло.

Допълнителни съвети:

  • Използвайте дървена лъжица за разбъркване на продуктите;
  • Направете маската в стъклена или керамична купичка;
  • Избягвайте допира на метални повърхности до хумата, тъй като тя е глина, която съдържа минерали и
  • микроелементи и при допир с метални повърхности се губят някои полезни свойства.
  • Използвайте 100% натурална българска хума, която е ръчно добита, без употреба на метали.

Защо тази маска е много полезна за нашата кожа на лицето и има почистващо и подхранващо действие?

Тайната се крие в съставките на маската. Хумата се използва още от предците ни, тъй като има лечителни действия върху човешкия организъм. Тя е много полезна както за кожата на лицето, така и за косата. Хумата действа противовъзпалително и подобрява кръвообращението.

Кислородната вода се използва в медицината. Що се отнася до козметичните й приложения – тя избелва кожата и дезинфекцира порите в дълбочина, но изсушава. Затова в маската използваме и нежно почистващо тоалетно мляко, за смекчи изсушаващия ефект на кислородната вода и да направи маската мека и приятна за допир с кожата на лицето.

Полезни връзки:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button