Здраве и тонус

Какво трябва да знаете за тренировките след татуиране

ТАТУИРОВКИТЕ И ФИТНЕСА вървят ръка за ръка. В края на краищата, тренирането и получаването на ново мастило са и двете техники, които можем да използваме, за да променим начина, по който изглеждаме пред другите, което ни дава средство да упражняваме контрол върху начина, по който се представяме пред света.

Вашите татуировки вероятно изглеждат страхотно и във фитнеса – какъв по-добър начин да покажете боди арта от това да се огъвате на място, където хората показват малко кожа и пускат мускулите си в действие?

Но не бива да се търкаляте направо от последната си сесия за татуиране в залата за тежести. Отделете малко време, за да научите някои от най-важните практики за последваща грижа за татуировка, за да знаете точно колко време да чакате, за да се върнете към тренировките си след татуиране.

Фактът е, че последващата грижа за татуировката е много повече от краткия момент, необходим на художника, за да изтрие излишното мастило и кръв от тялото ви, след като работата приключи. Да, имате някакво красиво ново изкуство върху кожата си, но ако се замислите, просто поставяте тази кожа през звънеца, пробивайки я хиляди пъти с игла, за да нанесете мастилото. Ще ви трябва известно време, за да заздравеете, а татуировката ви е изложена на риск от инфекция, ако не следвате правилния протокол за нейната защита. Фитнес залите не са известни със своята чистота, а движението, потта и тесните дрехи, които вървят заедно с упражненията, могат да добавят още повече елементи към уравнението.

Предприемането на правилните стъпки не е добро само за вашето краткосрочно здраве – вашата татуировка ще изглежда по-добре в дългосрочен план, ако й позволите да заздравее и се грижите правилно за нея впоследствие. Ето какво трябва да знаете за заздравяването на татуировка, тренировката и запазването на здравето.

Колко време отнема заздравяването на една татуировка

Какво трябва да знаете за тренировките след татуиране

„В зависимост от татуировката времето за заздравяване обикновено е две седмици“, казва Джош Арсено, художник в Electric Anvil в Бруклин, Ню Йорк, който се занимава професионално с татуиране от 11 години. „[Упражнението] вероятно е добре един ден след получаване на татуировка, ако няма да има контакт с пода или оборудването.“

Но само защото имате прогноза за това колко време ще отнеме лечебният процес – и това е малко по-различно за всеки и всяка татуировка – това не означава, че можете просто да спрете обичайните си рутинни процедури, докато не приключи, или да имате универсална политика за да поддържате татуировката си чиста. Ще трябва да знаете как да защитите новото си бодиарт във всяка ситуация, докато зараства.

Ако сте активен човек, това се отнася особено за вашия график за упражнения и тренировки. Както дейностите, които ще извършвате, така и местата, на които ще ги извършвате, може да не са идеални за лечебна татуировка; докато има тонове хора в почти всяко фитнес фокусирано пространство с боди арт, самата фитнес зала не е приятелско място за свежи мастила.

Арсено сподели няколко уместни съвета, които трябва да имате предвид за тренировките след получаване на нова татуировка, в допълнение към типичните си съвети за последващи грижи, които са от съществено значение да следвате за добър процес на оздравяване.

Той бързо отбелязва, че не е медицински специалист, така че ако имате нова татуировка, която започва да проявява признаци на инфекция, отидете на преглед от лекар. „Това, което препоръчах, е доста стандартно в общността на татуировките, но всяко тяло е различно и има много променливи“, казва той.

Поставянето на татуировка има значение

Какво трябва да знаете за тренировките след татуиране 2

В зависимост от това къде точно по тялото ви е татуировката, може да ви е по-трудно или по-лесно с тренировката.

„Свежа татуировка на торса ви вероятно ще попречи на правилния обхват на движение повече от една на ръка или крак и ще се нуждае от допълнителен ден или повече почивка“, казва Арсено. „По същия начин зоната около коленете и лактите също ще се нуждае от допълнително време поради движенията за разтягане на кожата.“

Но наличието на здравословни навици може да направи процеса още по-лесен като начало. „За щастие, ако тренирате често, ще се излекувате бързо и един ден почивка може да е достатъчен, ако татуировката е на трудно място“, казва той. „Новата татуировка ще бъде чувствителна за няколко дни, така че ако опитате движение и ви боли, опитайте нещо друго.“

За тези, които търсят бърз отговор на въпроса колко време трябва да спрете тренировките си след нова татуировка, ето го: Вземете един ден почивка, след което се върнете към тренировките си. Но това е само ако сте в състояние да следвате докрай другите насоки.

Измийте татуировката скоро след изпотяване

„Изпотяването със сигурност може да бъде проблем, ако се остави да седи твърде дълго върху свежата татуировка“, казва той. „Потта е доста мръсна, така че измийте татуировката веднага след тренировка. Мисля, че ден-два ще са достатъчно време.“

И не забравяйте, че мястото на трениране също има значение. „Средата във фитнеса определено има зародишна репутация“, казва той. „Бих препоръчал да бъдете много внимателни по отношение на оборудването и да бъдете супер внимателни с пода. Това със сигурност зависи от фитнес залата и вида на тренировката, която правите. Мряната или гиричката може да се търкат в краката ви, топката за стена ще удари ръцете ви , и вероятно ще бъдете навсякъде по пода… Не забравяйте – не докосвайте новата си татуировка с мръсните си ръце от фитнеса! Измийте ги и след това измийте новата татуировка веднага след тренировката.“

Използвайте дрехите си, за да се прикриете или намерете по-добри варианти

След като се почувствате удобно да влезете във фитнеса, уверете се, че вашето лечебно мастило е защитено. „Страхотен начин за ограничаване на директния контакт с оборудването и пода на фитнес залата е облеклото“, казва Аресено. „Обикновено се препоръчва да носите широки дрехи върху прясна татуировка. Това ще облекчи раздразнението, причинено от триенето на дрехите. Повечето спортни екипи са доста стегнати, но обикновено не ги носите цял ден.“

Просто не забравяйте да почистите и овлажните зоната веднага след като сте готови, съветва той. Но има повече възможности за нетърпеливи трениращи, ако желаете да получите още материали за последваща грижа.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button